Algemeen

Dansmariekes strijden om de titels tijdens Dansmariekeconcours Fleringen

FLERINGEN - In Fleringen beloven de temperaturen zondag 28 januari flink op te lopen. Dan komen volgens traditie dansmariekes uit de hele regio weer bijeen voor het dansmariekeconcours In de feesttent -tegenover de Kroesmennekes-residentie DOK’S-  in Fleringen strijden dit jaar maar liefst 30 groepen om de felbegeerde titels.

Het is elk jaar een festijn van allure: het Dansmariekeconcours in Fleringen. Voor de gezelligheid, maar zeker (en vooral) vanwege de grenzeloze talenten van de deelnemende dansmariekes. De professionele jury ziet het niveau elke editie verder stijgen. Daarnaast verdient ook de originaliteit die de groepen laten zien alle lof. 

Drie categorieën Dansmariekes

Evenals voorgaande edities wordt het evenement dit jaar opgedeeld in drie categorieën: de mini’s, de Junioren- en de senioren Dansmariekes.

Ongeacht hun leeftijd kunnen de dames alle steun goed gebruiken.      De hoogheden van cg de Kroesmennekes, prins Rens en adjudant Hugo, de Raad van Elf, honderden mensen van diverse (carnavals)verenigingen moedigen de deelnemers elk jaar aan. 

Iedereen is welkom

Maar ook buiten de verenigingen om zijn alle belangstellenden uiteraard van harte welkom. De feesttent is vanaf 13.00 uur geopend waarna het prestigieuze festijn om 13.30 uur van start gaat.

De organisatie adviseert bezoekers wel om zondag 28 januari op tijd aanwezig te zijn in de tent, want vol is vol!