Algemeen

Martin Grob stopt bij Erve Kampboer

GEESTEREN - Na een kleine 40 jaar actief te zijn geweest voor het dorpshuis in Geesteren is Martin Grob per 1 januari jl. gestopt met zijn bestuurstaak. Martin’s officiële functie was penningmeester, en in die hoedanigheid had hij de financiële zaken uiterst correct op orde. Rekeningen werden tijdig betaald, subsidies keurig aangevraagd en de balans was altijd up-to-date.

Maar ook voor andere zaken is nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Zo was hij alleen al de laatste jaren aanspreekpunt vanuit Erve Kampboer voor de Schoffelploeg, voor de Zorg coöperatie, voor de Muziek & Cultuur afdeling van Geesteren 2030 en voor nog veel meer.

Ook heeft hij de nodige gesprekken gevoerd met officiële instanties, waaronder de gemeente, en voor diverse nutsbedrijven was hij het aanspreekpunt. Bij de evaluatie met de huurders was hij ook van de partij.

Het dorpshuis kan concluderen dat Martin de verbindende factor is geweest tussen de verschillende verenigingen in Geesteren en dorpshuis Erve Kampboer.

Daarnaast draaide hij ook voor praktische zaken zijn hand niet om, de bar werd regelmatig door hem bemand, en ook tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersdag poetste en kluste hij er op los. Tenten en het podium opzetten en weer opruimen, niets was hem te veel.

En hij stond zijn mannetje bij alle activiteiten van Erve Kampboer, zoals de Kerstmarkt, de Wandel3daagse, de Sjouwtocht, cabaret- en toneelavonden, carnaval, burendag, etc. En in het verleden Enjoy the Music, Koningsdag, Harmonicadag etc., te veel om op te noemen.

Martin kwam altijd goed voorbereid naar de bestuursvergaderingen van Erve Kampboer en gaf duidelijk zijn afgewogen mening. Omdat hij pragmatisch is ingesteld, zocht hij praktische oplossingen waar iedereen mee uit de voeten kon. Hij beschikt over een brede ervaring en dacht goed over zaken na. En hij keek breder dan alleen het penningmeesterschap. En, aan het eind van bijna alle vergaderingen kwam hij met een nabrander!

Martin heeft hart voor Erve Kampboer, het dorpshuis van Geesteren, en heeft zijn uiterste best gedaan al die jaren om dit levend en onder de aandacht te houden in Geesteren en omgeving. Niet voor niets dat hij vorig jaar een lintje heeft ontvangen. Dit was overigens niet alleen voor zijn werk bij Erve Kampboer, maar voor al zijn vrijwilligerswerk.

Namens Erve Kampboer: „Martin, we gaan je missen, het ga je goed!”