Algemeen

Stichting SBN Tubbergen verblijdt Scootmobieltochten en de Zonne Hoeve met cheques van € 500

TUBBERGEN - Jaarlijks is de stichting Sportief Bewegen Natuurlijk de organisator van de Tubbergse Fiets4Daagse, de Essenwandeltocht en de Midwinterhoornwandeling. Wanneer aan het einde van het jaar het financiële jaar wordt opgemaakt, wordt bepaald of en zo ja welk bedrag er aan maatschappelijke ondersteuning gegeven kan worden. Tijdens de tweede bestuursvergadering in 2024 werden er twee organisaties voorgedragen waaraan de stichting besloot te doneren:  de scootmobieltochten en de Zonne Hoeve. Donderdag 4 april kregen beide organisaties een cheque overhandigd met daarop een bedrag van € 500,-.

Scootmobieltochten

Vanuit de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) worden op de eerste donderdagmiddag van de maand scootmobieltochten gehouden. Mensen met een scootmobiel komen dan samen en maken een leuk tochtje waarbij gezelligheid voorop staat. Deze tochten worden uitgezet en begeleid door vrijwilligers onder leiding van Leny Getkate.

Donderdag 4 april stond de eerste tocht van 2024 op het programma. Op de parkeerplaats bij het gemeentehuis waren een afvaardiging van het bestuur van de stichting SBN en enkele scootmobielers aanwezig. Zij reikten een cheque uit van € 500,-. De organisatie liet weten het bedrag te gaan splitsen. Een helft van het bedrag wordt gebruikt voor de scootmobieltochten. De overige € 250,- gaat naar de Huiskamer in de Kolenbranderhof in Tubbergen. Daar komen ouderen elke woensdagochtend bijeen om er met elkaar spellen te spelen.

De Zonne Hoeve: ‘Het huis van Tubbergen’

Stichting de Zonne Hoeve probeert een droom waar te maken: ouders die voor hun kinderen een gepaste woonvorm kunnen realiseren. Daarbij gaat het om kinderen met een ernstige meervoudige beperking en kinderen met een verstandelijke beperking die blijvend veel begeleiding nodig hebben. Voor deze doelgroep is er tot dusver nog geen geschikte woonvormen in de omgeving van Tubbergen. Marja en Frans Lansink zijn de kartrekkers die dit waar willen maken. De stichting SBN wil hun droom ondersteunen. Daarom overhandigden zij vorige week donderdag een cheque van € 500 aan de stichting de Zonne Hoeve.

De cheque werd in ontvangst genomen door Ilse (met haar ouders Harrie en Agnes), Robin (met zijn moeder Mathilde) en Marja en Frans Lansink. “Het was plezierig om nog even met de ouders na te zitten na de uitreiking van de cheque”, laat SBN-voorzitter Jack Stolp weten. “Het gaf de afvaardiging van ons bestuur een warm gevoel. Wij hopen dat hun droom, ‘Het huis van Tubbergen’, mag uitkomen.”

Essenwandeltocht en Fiets4daagse

Ondertussen is de stichting SBN-Tubbergen alweer bezig met de organisatie van de komende activiteiten. Zaterdag 25 mei de Essenwandeltocht en van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 augustus de Tubbergse Fiet4Daagse.

Op de eerste foto ziet u de scootmobielers Chantal, Christien en Gerrit met vrijwilligers en bestuursleden van stichting SBN. Bijzonder is dat Chantal in 2023 deelnam aan de Tubbergse Fiets4Daagse en alle vier de dagen de 30 km route heeft afgelegd. Op de tweede foto ziet u de toekomstige bewoners van de Zonne Hoeve met hun ouders en Frans en Marja Lansink.