Algemeen

Trekkerclub Vasserdijk Langeveen in de startblokken voor 20e oldtimer trekkerrit

LANGEVEEN - De liefde en passie voor oldtimer tractoren krijgt zaterdag 11 mei opnieuw gestalte in Langeveen. Dan staan er voor de 20e keer tussen de 60 en 85 oude trekkers klaar om mee te rijden in de oldtimer trekkerrit. Zoals al vele jaren is het start- en eindpunt bij de familie Heppenhuis aan de Vasserdijk.

Niet alleen liefhebbers van oldtimer trekkers uit de gemeente Tubbergen rijden mee met de tourrit. “Elk jaar komt er een stel uit Drenthe speciaal voor naar Langeveen”, laat Niels weten. “Met de oude tractoren op diepladers. Ook een club uit Twenterand en andere lokale oldtimer clubs uit omliggende dorpen rijden met ons mee.”

Gezelligheid en gedeelde trekkerliefde

De beste ideeën ontstaan onder het genot van een borrel. Zo ging het ook bij de oprichting van de Trekkerclub Vasserdijk Langeveen. “Rudy Heppenhuis belde mij en zei: ‘Niels kom ‘s ‘n moal nen borrel drinken”, blikt Niels de Witte terug. “Zo gezegd zo gedaan. Onder de overkapping bij hem thuis vertelde hij te zijn benaderd door een aantal vaste meerijders van een oude, inmiddels opgeheven club. Zij vroegen of Rudy wellicht een club wilde beginnen die jaarlijks twee keer een tourrit organiseert.”

Rudy vult aan: ”Aanvankelijk zei ik nee, ik moest er op dat moment niet aan denken. Maar ergens zit het toch in je en ik besloot ervoor te gaan. Waarom? Vooral vanwege de gezelligheid met elkaar en de gedeelde liefde voor oude tractoren.” Hierop nam Rudy na Niels tevens contact op met zijn buurjongen Rick Schonewille, evenals hij en Niels ook eigenaar van een oldtimer trekker. Het moest maar doorgaan, besloten ze. “Niet veel later kwam mijn schoondochter erbij”, laat Rudy weten. “Met vier personen hadden we het bestuur compleet. We noemden de club Trekkerclub Vasserdijk Langeveen.”

Twee keer per jaar een tourrit

De club houdt elk jaar twee oldtimer tourritten: de 2e zaterdag van mei en de 2e zaterdag van september. “Dat zijn al jaren onze vaste data”, vervolgt Niels. “We beginnen dan met koffie en wat lekkers erbij. Onderweg is er een pauze plek, meestal bij lokale ondernemers, zoals loonbedrijven of boerderijen. Daar krijgen de deelnemers een drankje met een hapje. Na afloop eindigen we weer aan de Vasserdijk. Na het parkeren van de trekkers schuiven we allemaal aan in de machineloods die voor die dag is ingericht met stoelen en tafels. Voor iedereen is er plek om een drankje te drinken en na te praten. Aan het einde van de dag bieden we de aanwezigen een warme hap aan. Dit jaar pakken we daar iets groter mee uit. Wat dat is, dat blijft nog even een verrassing.”

Bedrijven- en museumbezoek

Een andere activiteit uit de hoed van de Trekkerclub Vasserdijk Langeveen is het jaarlijkse uitje op de vrijdag na Goede Vrijdag. “Dan gaan we met een volle touringcar de hele dag op pad naar een fabriek, bedrijf of museum voor een rondleiding. Zo bezochten we al meerdere fabrieken in Nederland. Zoals Vredo bemesters en Schuitemaker. Tevens zijn we in Duitsland geweest, onder andere bij Claas en Grimme, Amazon en Krone. Een ander gezellig dagje weg was naar Langenboom waar we een kijkje namen in het Oldtimermuseum van de familie Van Schaik en dit jaar in de fabriek van Kaweco en Holeras in de Achterhoek.”

De club is momenteel bezig met het uitzetten en regelen van de 20e oldtimer trekker tourrit. Deze vindt zaterdag 11 mei plaats om 10.30 uur vanaf de Vasserdijk 46 bij de familie Heppenhuis. Opgeven is nog mogelijk (vol is vol) tot 30 april. Dit kan telefonisch bij Rudy Heppenhuis: tel. 06-23912344.