Sport & Vrije tijd

Bart Hemmer en Vera Holtschlag Straatkoning en -koningin klootschieten

TUBBERGEN - Afgelopen zondag werd bij KV Kluppelshuizen de jaarlijkse wedstrijd om de Straatkoning en -koningin van Midden en Noord Twente verschoten. Een afvalsysteem over meerdere rondes waarbij telkens de laatste 10 afvallen om zo uiteindelijk tot een finale te komen van de 10 sterkste schutters.

De straat lag er perfect bij, de zon hoog aan de hemel, lekker fris en 39 jeugdleden die het tegen elkaar opnamen verdeeld over een jongens- en een meisjesklasse. De jongste jeugd kregen een kleine voorsprong t.o.v. oudere jeugd om zo een zo gelijk mogelijk speelveld te creëren waarbij iedereen kans maakt op deze felbegeerde titel.

Uiteindelijk bleven er 4 meisjes en 6 jongens over bij de laatste 10, dus een spannende finale.

Het afschot was voor Bart Hemmer en iedereen wist het direct nadat hij zijn schot had gedaan, daar gaat niemand meer bijkomen. Ruim over de 200 meter lang was zijn schot, misschien wel 250 meter, onmogelijk om überhaupt bij in de buurt te komen. Bart (KV Reutum) mag zich hiermee Straatkoning 2023 noemen. Op een 2e plek kwam Jesse Telgenhof (KV Reutum) en 3e werd Lars Hesselink (KV Reutum).

Ook bij de meisjes was het erg spannend. In de eerste paar ronde waren het Marre en Benthe Nijmeijer die telkens vooraan lagen, maar de finale kende toch een andere winnaar. Het was namelijk Vera Holtschlag van KV Reutum die het verst lag en daarmee Straatkoning werd. 2e werd Marre Nijmeijer (KV Veldhoek) en 3e werd Benthe Nijmeijer (KV Veldhoek).

Na afloop van de wedstrijd verplaatste iedereen zich naar ’t Neulhok, de kantine van KV Kluppelshuizen. Alle begeleiders kregen een kop koffie aangeboden en voor de kinderen was er een flesjes fris en een zakje chips. KV Kluppelshuizen had de organisatie goed voor elkaar.

Vervolgens vond de prijsuitreiking plaats door Jeroen Oude Avenhuis en Martijn Lohuis. Voor de kleinsten was er een extra herinnering in de vorm van een medaille.