Sport & Vrije tijd

Eerste editie volleybalkamp Kadoeng een groot succes

REUTUM - Dit jaar was het eindelijk zover. Voor het eerst in de hele geschiedenis van Volleybalvereniging Kadoeng, werd er een volleybalkamp georganiseerd. Na vele vergaderingen was iedereen er helemaal klaar voor. Het kamp begon op vrijdag 8 juli en duurde tot en met zondag 10 juli. 

Vrijdag 8 juli

Om 17.30 uur was het eindelijk zover: het allereerste volleybalkamp van Kadoeng kon beginnen. De bagage werd gebracht door de ouders van de kinderen op het Baysplein. Deze werd later gebracht naar de Blokhut in Geesteren, daar verbleef het gezelschap dit weekend.

De jongste groep ging discozwemmen bij zwembad de Vondersweijde in Oldenzaal. Na een dikke knuffel aan de papa’s en mama’s vertrokken zij daarnaartoe. De oudere kinderen gingen naar Morskieft om een escaperoom op te lossen en te midgetgolfen in het donker. Beide activiteiten waren een succes. Nadat het zwemmen en de activiteiten bij Morskieft klaar waren, vertrokken de meiden naar de Blokhut in Geesteren. Hier werden alle bedjes heerlijk opgemaakt en kon het écht beginnen. Het kampvuur werd aangestoken en er werden lekkere marshmallows gemaakt. Ook werd er gevolleybald in het donker en werden er allerlei spelletjes gespeeld. Al met al een hele geslaagde eerste dag!.

Zaterdag 9 juli

Zaterdagochtend was het voor de meeste meisjes weer (iets te) vroeg tijd om te ontbijten. Om 8.00 uur zat iedereen fris en fruitig aan tafel om zelf haar boterhammen te smeren voor het ontbijt. Er moest flink ontbeten worden, want er stond een sportieve activiteit te wachten. Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 dames 1 gaf een volleybalclinic in de Ransuil voor dit kamp. Deze clinic was lekker fanatiek en iedereen was heel enthousiast. Na de clinic kon iedereen zich even opfrissen.

De aanwezigen aten een lekker broodje knakworst waarna ze gelijk doorgingen met de volgende activiteit; een fototocht door Geesteren. Hier werd het groepje van Saar, Benthe, Puck, Jet, Saar en Hanne de winnaar van.

Na de fototocht kwam er als verrassing een ijsbar van Jut&Jul uit Tubbergen. De meiden konden in de tussentijd vast oefenen voor de bonte avond. Als avondeten was er een grote pan geregeld met allerlei soorten vlees, stokbrood en sausjes. Hier werd heerlijk van gegeten.

’s Avonds werd de bonte avond georganiseerd. Ieder team had een dansje gemaakt die ze hier konden laten zien. Van K3 tot Harry Styles, alles kwam voorbij. De deelnemers staken nogmaals het kampvuur aan voor lekkere marshmallows en er werd binnen een echte disco neergezet. Aan het einde van de avond kon iedereen wel liggen. Ook dit was weer een geslaagde dag.

Zondag 10 juli

Zondagochtend begon het gezelschap de dag weer met een ontbijt. Nadat het ontbijt op was, ging iedereen haar spullen opruimen en bij elkaar pakken. In no-time was iedereen klaar om te vertrekken. Rond 11.30 uur vertrok het gezelschap naar de Molenberg in Reutum waar een zeskamp was neergezet met allerlei (water)spellen. Helaas gooide het weer wat roet in het eten bij een aantal spellen, maar dat mocht de pret niet drukken. Tussendoor hebben ze een heerlijke ijsco gegeten en aan het einde van de dag een lekker bakje patat met een snack. Met een gevulde buik werd iedereen weer opgehaald door haar ouder(s).

Volleybalvereniging Kadoeng wil in het bijzonder alle sponsoren bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan deze eerste editie van het volleybalkamp.


Uw reactie