Sport & Vrije tijd

Gala Carnavalsgenootschap De Kroesmennekes groot succes!

FLERINGEN - Afgelopen weekend was de tent van c.g. De Kroesmennekes goed gevuld. Er kon worden genoten van 2 goed verzorgde gala avonden. Een heel legio aan artiesten kwam voorbij. Alle leeftijden stonden op het podium. Er werd heel wat afgelachen en gezongen. De dorpspolitiek werd vol overgave doorgenomen en de dansmariekes verzorgden prachtige optredens. Het geheel werd aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Ton Mentink, die dit zoals altijd vol overgave en met veel humor deed. Het publiek was ontzettend enthousiast. 

Hoogtepunt van de avond was het uitreiken van het “Kroesmenneke”. Een prijs voor een dorpsbewoner die iets bijzonders heeft betekend voor heel Fleringen. Het “Kroesmenneke” ging dit jaar naar de Flitzmeister van de vereniging: Marcel Kroeze. Prins Jort en adjudant Stan roemden Marcel om het feit dat hij altijd klaar staat voor de jeugd. Hij staat midden tussen de jeugd en zit zelf middenin zijn tweede jeugd, met zijn komische streken. Hij is een steun en toeverlaat van alle festiviteiten in ons dorp, helpt met de Kroezeboomfeesten, de carnaval en bij de Piraten Combinatie Fleringen. Je vraagt bij hem nooit mis. Daarom kennen prins Jort en adjudant Stan hem het Kroesmenneke toe. Dik verdiend! 

C.g de Kroesmennekes kan terugkijken op twee goed georganiseerde en geslaagde gala-avonden, die doorgingen tot in de late uurtjes en waarover nog lang zal worden nagepraat.