Sport & Vrije tijd

Peter Klokkers Langeveen Grootmeester Oost Nederland

LANGEVEEN - Na het lezen van de kop van dit stukje zult u vast denken, Grootmeester van Oost Nederland, waar gaat dit over. Begrijpelijk want de titel Grootmeester komt voor bij schaken en sommige andere sporten. Zo ook bij de duivensport. Bij de duivensport is deze titel het hoogst haalbare op Landelijk niveau en op het naast hogere niveau en dat is in dit geval Oost Nederland. Oost Nederland bestaat uit een groot deel van Overijssel en Gelderland. 

Er waren op de wedvlucht vanuit Dizy le Gros ruim 19.000 duiven ingezet. Allemaal op weg naar huis vanaf 8.30 uur, voor Peter Klokkers een afstand van 370 kilometer. Van de 19.000 duiven waren 10 van Peter. Je kunt zeggen zijn team bestond uit 10 duiven. In totaal waren er 903 deelnemers. Deelnemers mogen zelf bepalen met hoeveel duiven ze meedoen. In de Grootmeester uitslag worden dan de  prestaties van de duiven bij elkaar opgeteld en in het geval van Peter Klokkers gedeeld door 10. Dat was immers het aantal duiven dat Peter had ingezet. In de aankondiging is het al aangegeven, Peter had op deze wedvlucht vanuit Frankrijk dus het beste team. Het beste presterende hok, ofwel de best presterende liefhebber. Een geweldige en unieke prestatie, helemaal als je weet dat de duiven tegenwind hadden en de duiven met de kortste afstand tot de losplaats Dizy le Gros bijna honderd kilometer minder hoeven af te leggen.

Peter, van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes! Wie weet wat er allemaal nog te wachten staat, want het seizoen is nog maar net gestart en de duiven van Peter Klokkers zijn wekelijks bij de eersten, dus de snelsten!

Bij zijn vereniging de Grensvliegers waren de duiven van Peter nummer 1, 2, 4, 6, 11 en 12. En dat van zijn 10 deelnemende duiven.

Het andere lid van de Grensvliegers en dus de grootste concurrent van Peter Klokkers was de Combinatie Bernds, voor deze combinatie van vader Marc en zijn zoons Luc en Sem waren de resterende plaatsen in de top 10.

De Potduif was voor Peter Klokkers en de sponsorprijzen waren voor Peter Klokkers, Combinatie Bernds en M. Winkels en Zonen. De sponsoren van deze vlucht waren Attent Peddemors en Café Nobbenhuis.