Sport & Vrije tijd

Vladimir Ivankovic wordt nieuwe hoofdcoach Jolly Jumpers

TUBBERGFEN - Met trots kondigt Jolly Jumpers aan dat de Kroatische hoofdcoach Vladimir Ivankovic vanaf volgend seizoen samen met assistent-coach Martijn Bos aan het roer staat van Dames 1.

Na het vertrek van Chris Stomp heeft de club de ervaren Ivankovic aangesteld, die vorig seizoen het damesteam van het Zweedse Kalmar leidde. Coach Vladimir heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd in verschillende Europese landen.

Laurens Brummelhuis, voorzitter van de technische commissie, zegt: “We zijn trots dat we een coach met zo’n reputatie aan Jolly Jumpers hebben kunnen binden. Met hem hebben we een uitstekende vervanger voor Chris gevonden. Vladimir zal veel ervaring uit het internationale basketbal meebrengen, waar wij als club en team enorm van kunnen leren."

Vladimir Ivankovic: ”Toen ik mijn vier jaar bij Kalmar achter de rug had, zei ik tegen mijn familie: ‘Ik wil een topteam coachen, een team met ambities, en dat team kan ik kampioen maken. Toen het contact met Jolly Jumpers gelegd was, heb ik gesproken met mijn vrienden uit Nederland, en daarna wist ik – dit is het – dat is de club die ik wil coachen.”

Ivankovic neemt 34 jaar basketbalervaring mee met bijna zeshonderd wedstrijden op de bank. ”Het zal moeilijk zijn om in de schoenen van coach Chris te staan. Hij heeft het hier uitstekend gedaan, maar ik zal er alles aan doen om Jolly Jumpers nog beter te maken. Ik kijk uit naar een geweldig seizoen dat voor mij ligt“, aldus Ivankovic.

Brummelhuis sluit af: "We zijn zeer benieuwd naar de inbreng van de nieuwe coach en kijken uit naar het nieuwe seizoen. Het kan ons niet snel genoeg beginnen."


Uw reactie