Uitgaan & Cultuur

Mannen zijn welkom voor versterking van baritonstemmen

Popkoor Tuesday Fever uit Tubbergen heeft nieuwe voorzitter

TUBBERGEN - Tijdens de onlangs gehouden jaarlijkse ledenvergadering heeft Charlotte Welberg het voorzitterschap op zich genomen van popkoor Tuesday Fever. Hiermee volgt zij Rob Henneveld op, die de laatste zes jaar de voorzittershamer heeft gehanteerd. 

 

“Ik ben erg blij dat Charlotte het overneemt de komende bestuursperiode. Hopelijk heb ik een passende bijdrage kunnen leveren aan de continuïteit van het koor, dit heb ik met veel plezier gedaan”, aldus Rob Henneveld. Charlotte: “Dat ik een aantal jaren geleden lid werd van Tuesday Fever was bewust gekozen, zingen vond ik altijd al leuk en dan nu het voorzitterschap, dat maakt het compleet. Natuurlijk heb ik de hulp van het hele koor nodig, maar dat komt zeker goed.”

Naast een vierhoofdig bestuur zijn er ook nog diversen commissies, bestaande uit koorleden die hun taken en verantwoordelijkheden hebben. Dit zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. “Het wekelijks op de dinsdagavond repeteren in de Eeshof, nu Hof van Tubbergen, is voor de leden een gezellig moment om naar uit te kijken. Van zingen word je vrolijk en onder de professionele begeleiding van Jurrien Zaagman blijven wij werken aan nieuw repertoire. Iedere repetitie is weer een leuk feestje”, aldus Rob.

Dit jaar geen jubileumfeest zoals afgelopen november, wel staan er voor Tuesday Fever diverse spetterende optredens in de agenda, met leuk en afwisselend repertoire onder begeleiding van de vaste band. Deze bestaat uit een drummer en bas- en sologitarist.

“Het jaar zijn wij begonnen met 31 koorleden en onze ambitie is om dit jaar door te groeien naar veertig leden. Op alle vier stemgroepen is ruimte om een aantal extra leden toe te voegen, aldus Charlotte. “Vooral de mannenstemmen, bariton en bas, hebben behoefte aan versterking.”