Uitgaan & Cultuur

Prachtig Pleinconcert Muziekvereniging St. Jozef Reutum en Haarle

REUTUM - Zondagmiddag 26 mei vond onder zonnige omstandigheden het pleinconcert van muziekvereniging St. Jozef uit Reutum en Haarle plaats. Op het mooi versierde Bays plein waren een tweetal podia opgebouwd, een plein vol met zitjes, parasols, tafels en natuurlijk ook voor de innerlijke mens de horecatentjes. Dit pleinconcert werd gehouden in verband met het 120-jarig bestaan van de muziekvereniging St. Jozef. 

De vereniging was in een nieuwe zomerse outfit gestoken bij wijze van cadeau aan haarzelf. Daarnaast was er een mooi programma voor handen waarbij onder andere de jeugd, een zangkoor en de verschillende muziekverenigingen en drumbands uit de gemeente Tubbergen deelnamen.

De opening

Onder leiding van dirigent Richard Grobben startte de muziekvereniging St. Jozef om precies 13.30 uur met het nummer ’Over en Out’, een lekker vlot gespeeld nummer. Vervolgens was het woord aan de voorzitter, Stefan Groothuis, die iedereen welkom heette. ”Een zeer grote opkomst deze middag van publiek is waar we het voor doen”, aldus de voorzitter. Vervolgens gaf hij aan de ceremoniemeester Harrie Deterink de microfoon, die het programma doornam. Met als grote finale een gezamenlijk orkest van meer dan honderd muzikanten later in de middag.

Music for Kids

Als eerste trad een twaalftal jongens en meisjes van Music for Kids op onder de bezielde leiding van Robert Brookhuis. De kinderen stelden zich allen eerst voor door middel van een rap, vervolgens met hooggeëerd publiek, de draak van Drakestein, een ritmisch levend standbeeld, vader Jacob in vier talen gezongen en eindigend met het kampvuurlied. Prachtig zoals Robert de jongens en meisjes enthousiast kan maken met dans, zang, rap en toneelspel.

Vocal Group ’n Joy

Daarna kwam de Vocal Group ’n Joy met een vijftal mooie zangnummers. De groep bestaat uit de voormalige Belcanto uit Fleringen en Nouveau uit Reutum onder leiding van dirigent Peter Löbker. Achtereenvolgend werden ten gehore gebracht: ’Multicolor’, ’I got the music’, ’Open je ogen’, ’Leef’ en ’Viva la Vida’ met begeleiding van muziekvereniging St. Jozef.

Drumband St. Jozef

Na de prachtig gezongen nummers was het de beurt aan een tiental drummers onder leiding van dirigent Marcel van Nieuwland. Gestart werd met ’Wakkanai’, vervolgens ’vTumba’ en afsluitend klonk ’Beats’. Mooie ritmische nummers met veel afwisseling.

FMT Drumband

Nadat St. Jozef drumband klaar was, werd een grotere drumband gecreëerd door deelname van alle drummers van de verschillende verenigingen in de gemeente Tubbergen. De Eendracht Manderveen, Dr. Schaepman Tubbergen, St. Caecilia Geesteren, Concordia Albergen, Levenslust Fleringen en St. Caecilia Vasse, samen 35 drummers onder leiding van Marcel van Nieuwland. Als eerste nummer werd ’Dutch Carnaval’ opgevoerd en daarna het mooie nummer ’To the Japanese drummers’. Heerlijk gespeeld waar het publiek van genoot.

Toespraak

Ceremoniemeester Harrie Deterink nodigde wethoudster Hilde Berning van de gemeente Tubbergen uit. Ze gaf aan dat ze blij was om te zien dat gezamenlijk dit pleinconcert tot stand is gekomen met medewerking van de jeugd, de zangkoren en de gezamelijke muziekverenigingen uit de gemeente Tubbergen. Vooral ook mooi omdat dit de aftrap is van de Kunst- en Cultuurdagen. Ze feliciteerde de jubilerende vereniging St. Jozef maar vooral ook vanwege de mooie, brede opzet van het programma.

Muziek St. Jozef

Na de mooie woorden van de wethoudster kon de muziekvereniging St. Jozef zich opmaken voor het nummer ’Hollandse hits’. Gadegeslagen door dorpsgenoot en fan mevrouw Truus Pouwel, 105 jaren jong en de moeder van drummer Johan en schoonzoon Leo Deterink op de grote trom. Prachtig toch. Het tweede nummer wat gespeeld werd was ’Everlasting love’ onder leiding van Richard Grobben.

FMT Muziekkorps

Vervolgens werd een muziekkorps opgesteld van meer dan honderd muzikanten op het grote podium. Muzikanten van Concordia Albergen, Levenslust Fleringen, De Eendracht Manderveen, St. Caecilia Vasse, Dr. Schaepman Tubbergen, St. Caecilia Geesteren en St. Jozef Reutum. Onder leiding van Richard Grobben werd ’A Tribute to Amy Whinehouse’ ten gehore gebracht. Daarna werd met ’Killing me softly’ het tweede nummer ten gehore gebracht. Met als laatste uitsmijter natuurlijk ’Sweet Caroline’ waarbij iedereen uit haar dak ging en meezong. Prachtig.

Afsluiting

Inmiddels liep het tegen 16.00 uur waarbij de ceremoniemeester iedereen bedankte voor de komst, voor de medewerking van eenieder. jong en oud. Ter afsluiting deze middag verzorgen de Vjenneländer Muzikanten uit Vriezenveen met heerlijke Böhmische en Egerlander muziek de rest van de middag. Met in hun gelederen op klarinet dirigent Richard. Als laatste nummer werd de ’Böhmische Traum’ ten gehore gebracht, die spontaan werd meegezongen door Laurens en Miriam en al het publiek. Al met al een grandioos mooi muzikaal weekend voor de organiserende muziekvereniging St. Jozef uit Reutum en Haarle.


Uw reactie