Uitgaan & Cultuur

Prachtige kleurrijke optocht in het Pin’n doarp!

REUTUM - Op zaterdag 18 februari was het tijd voor de jaarlijkse carnavalsoptocht in het Pin’n doarp. Ook dit jaar bleek dat vele vriendengroepen, buurten en families hun creativiteit uit de kast hebben gehaald om er een prachtig gevulde optocht van te maken.

De straten van Reutum werden gevuld met kleurrijke wagens, loopgroepen en creatieve spreuken van de duo’s en eenlingen. Het thema ’n droad weer oppakk’n’ kwam veelvuldig terug in de optocht. Ook vrienden, families, collega’s en buren van Prins Thijs de 1ste en Adjudant Ronald hebben dit jaar hun uiterste best gedaan om een bijdrage te leveren aan de Reutumse optocht. Dit leverde voor sommige groepen zelfs een mooie prijs op!

De jeugd van het Pin’ndoarp

De jeugd van de Mariaschool in Reutum was goed vertegenwoordigd in de optocht. Zo liet groep 8 zien dat ze ‘too old for this shit’ waren. Met een drol op de wagen en eigen gemaakte koekjes in de vorm van een drol was dit een hilarisch geheel. De meiden uit groep 7 lieten zich zien als stoere soldaten. De aanmoedigingsprijs was dit jaar voor de jongens uit groep 6, die lieten zien wat ze zoal aantrekken met carnaval. De aantrekkingskracht van deze jongens bleek dan ook enorm goed te zijn.

’n Droad oppakk’n

Jan en Mirna Eerdman wisten de eerste prijs te behalen bij de groep eenlingen en duo’s. Zij wisten gedurende de hele optocht het droad weer op te pakk’n. Het thema van dit carnavalsjaar wat vaker terugkwam in de optocht. Zo pakte Ann Boll ook het droad weer op en lieten zij zien dat ze aan ‘Winnetou’ waren. Dit is ze dan ook gelukt met een 1ste prijs in de kleine loopgroepen. De Hoarlsche Gottndrieters knipte het droad vervolgens weer deur met de burgemeester voorop. Ook ’t Noordik, de oude buurt van Prins Thijs de 1ste, liet van zich horen: zij waren de klos nu Prins Thijs de 1ste ’n droad kwiet is nu hij naar Siepelstad is verhuisd. Dat je met ´n droad ook wat anders kon liet de familie van de Prins zien. Zij breiden er een geweldig carnaval van, waarmee ze de tweede prijs bij de grote wagens binnensleepten.

Het LooSan liet zien dat ze zo trots waren als een Pauw-(els) met Adjudant Ronald in hun buurt. De kameraden van Prins Thijs de 1ste en Adjudant Ronald gingen liever als supermario’s door de lucht in plaats van over het land. In een auto zweefden zij boven de straten van Reutum. Ook de nieuwe buurt van Prins Thijs de 1ste uit Siepelstad was vertegenwoordigd in de optocht. Zij deelden siepels uit in het Pin’n doarp en met gratis siepels maak je de Pin’n natuurlijk erg blij.

Keet Corry en CV Reutummerteut konden natuurlijk ook niet ontbreken in de Reutumse optocht. CV Reutummerteut liet zien dat zij met hun 11-jarig jubileum een blinkend carnaval tegemoet gingen. Zij wisten hiermee de 1ste prijs van de grote wagens in de wacht te slepen.

Pin’nbal

Na afloop van de optocht was het tijd voor het Pin’n bal. Het hele dorp, van jong tot oud, vierde carnaval in de prachtig versierde zalen van residentie Bays. In de proclamatie van Prins Thijs de 1ste en Adjudant Ronald stond beschreven dat Falsch und Verrückt een optreden zou verzorgen tijdens het Pin´nbal. Gezien de band niet compleet was, heeft zanger Luuk ter Haar op originele wijze de Prins en Adjudant betrokken tijdens het optreden. In een kort zwarte leren broek maakten de Prins en Adjudant er samen met de resterende bandleden een spetterend optreden van. Vanaf acht uur ’s avonds was het tijd voor DJ Madhouse om de zaal op zijn kop te zetten. Een geweldig carnavalsfeest dat nog tot in de late uurtjes doorging.

Uitslag optocht

Eenlingen/duo’s

1. Jan en Mirna Eerdman – Noa 2 joar pakt wie de droad wier op

2. Sandra en Miranda – Suikeroom en Theetante

3. Gerard – Het nieuwe goud brandhout

Kleine loopgroepen

1. Ann Boll – Ann Boll pakt ’n droad weer op en zijn aan ‘Winnetou’

2. Dames Barbaros - Wij racen onze mannen dit jaar voorbij

3. Barbaros – Met ne goeie schoefkoar kom ie oaveral binn’n

Grote loopgroepen

1. De Hoarlsche Gottndrieters – De Pin’n pakt ’n droad weer op, Hoarl knipt hem weer deur

2. Het Loosan – Met Adjudant Ronald in de bouw, zijn wij zo trots als een PAUW-(els)

3. De Maten – 33 jarig jubileum

Kleine wagens

1. ’t Noordik – Onze siepel is de droad kwiet en wie bint de klos

2. Die Veent – Ie han’n disse 2 voggels a 22 joar kunn’n vroag’n

3. Groep 8 – We’re too old for this shit

Grote wagens

1. CV Reutummerteut – Een blinkend carnaval

2. Familie van Prins Thijs de 1ste – Wij breien er een geweldig carnaval van

3. Club 16 – Lucky Luuk en de Daltons

Aanmoedigingsprijs

Jongens groep 6 – Wat ik aantrek met carnaval?