Uitgaan & Cultuur

Roon Staal doet Tubbergen aan tijdens Lente Tour

TUBBERGEN - Na de druk bezochte Winter Tour kijkt zanger, pianist, singer-songwriter en acteur Roon Staal  uit naar zijn Lente Tour die op 9 maart wordt geopend in Alkmaar. Deze tour voert Staal door  zeventien dorpen en steden in Nederland, waaronder Tubbergen. Het concert in Tubbergen vindt plaats op zondag 19 maart vanaf 16.00 uur in de PKN Kerk. 

In een kleinschalige en intieme setting speelt Roon Staal (42) tijdens deze Lente Tour bekende covers zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ van Art Garfunkel en Paul Simon, ‘Across The Universe’ van John Lennon en ‘Where Peaceful Waters Flow’ van Gilbert O‘Sullivan. Ook eigen werken komen voorbij, waaronder ‘Peace’, ‘The Journey’ en ‘Help Me Through The Night’ van de hand van zijn oom Ede Staal.

Eigen werken en bekende nummers

Singer-songwriter Roon Staal geniet al meer dan 20 jaar bekendheid in binnen- en buitenland door zijn fenomenale tenorstem en prachtige pianospel. Als geen ander is hij in staat om de emotie en het verhaal van elk lied over te brengen aan de luisteraar. Inmiddels is zijn zestiende album ‘Dreamland’ uit. Hierop staan nieuwe eigen werken zoals het 'Malawiaanse Gebed' dat hij schreef voor zijn pasgeboren dochter en nieuwe authentieke performances van bekende nummers. Begin 2023 treedt de fervente reiziger na een jarenlange pauze vanwege corona ook weer op in Japan. 

 Roon Staal kreeg al op jonge leeftijd een studiocontract aangeboden in Hollywood. Zijn grote muzikale talent werd tevens opgemerkt in 1999 door Art Garfunkel, bekend van het duo Simon & Garfunkel. Garfunkel, inmiddels een goede vriend van Staal, omschrijft hem als ‘The extraordinairy talent of Roon Staal, one of the truly great singers in the western world!’. Datzelfde jaar 1999, bracht Roon Staal de evergreen 'Help Me Through The Night' uit. Ook de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan werd bewonderaar van Staals warme stem en zijn bekwaamheid als componist en tekstschrijver van liedjes.

Theater-producties

In de grotere theaters zoals Carré in Amsterdam, Luxor in Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht deed Roon Staal veel podiumervaring op. Hij speelde rollen in de theater producties ‘Les Misérables’ in 1991, ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en 4 jaar later in ‘Petticoat’ waarvoor hij een nominatie ontving voor 'beste mannelijke bijrol grote musical'.

Kaarten bestellen kan via de website: www.roonstaal.com. of telefonisch: 06-15403125.