Uitgaan & Cultuur

Een week vol kunst en cultuur in Tubbergen

Tubbergen Toont Talent

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen bruist van talent! En dat talent laten ze graag zien tijdens Tubbergen Toont Talent (TTT). Het evenement dat voorheen bekend stond als WAK (Week van de Amateurkunst) heeft een nieuwe naam gekregen. Tijdens TTT staat namelijk niet alleen maar amateurkunst centraal, maar alle vormen van kunst en cultuur in de gemeente Tubbergen. Of je nu zingt of speelt bij een vereniging of beeldend kunstenaar bent, in deze week krijg je de kans om je talent te laten zien.

Naast de naamswijziging is er nog een grote verandering: in tegenstelling tot de voorgaande edities die in november werden georganiseerd, vindt Tubbergen Toont Talent dit jaar plaats van zondag 11 tot en met zondag 18 juni. Hierdoor is er meer mogelijk rondom activiteiten die buiten plaats vinden zoals bijvoorbeeld een kunstroute die je per fiets of te voet kunt afleggen. Het doel van TTT is om kunst letterlijk en figuurlijk een podium te bieden en hierdoor de zichtbaarheid, aandacht en waardering ervan te vergroten. En dat lukt elk jaar weer.

Tijdens de vorige edities vonden er diverse activiteiten plaats, zoals sterren fotograferen, open repetities bij koren en muziekverenigingen, inkooplessen bij kunstenaars, exposities van kinderen en volwassenen en verschillende workshops en gastlessen van kunstenaars op basisscholen. Ook dit jaar zorgen ze voor een breed programma waarbij ze ook een kunstwedstrijd organiseren met een aantal professionele kunstenaars in de jury!

De officiële opening van Tubbergen Toont Talent is dit jaar op zondag 11 juni. Muziekvereniging St. Cecilia Vasse viert dit jaar namelijk haar 100-jarig jubileum en op deze zondag is er een spectaculair optreden waarbij naast alle muziekgroepen van de vereniging zelf, ook bijna alle andere muziekverenigingen uit de gemeente zichzelf zullen laten horen. Die datum kun je dus alvast in je agenda zetten.

Tubbergen Toont Talent wordt georganiseerd in samenwerking met Kaliber Kunstenschool, Het Keyboardhuijs, Federatie voor Muziekgezelschappen Tubbergen (FMT), Stichting TOF Onderwijs, Kunstenaarscollectief Kunst Kijken in Tubbergen en de cultuurmakelaar. Naast de georganiseerde activiteiten is er nog ruimte voor eigen initiatieven. Dus; wil jij een bandjesavond organiseren of een expositie inrichten? Een (mini)concert geven met je vereniging? Neem contact op via www.cultuurintubbergen.nl en deel je plannen, dan nemen ze je mee in het programma van Tubbergen Toont Talent.

Laat je zien, laat je horen!