Uitgaan & Cultuur

Vanuit eigen keuken op culinaire expeditie door de Tubbergse dorpen
Het enige echte Tubbigse kookboek ‘Op de kök’n in Tubbergen’ nu verkrijgbaar

TUBBERGEN - Twaalf restaurants uit de gemeente Tubbergen delen hun smaakvolle recepten in het enige echte Tubbigse kookboek ‘Op de kök’n in Tubbergen’. De aanleiding voor dit initiatief was het promoten van de horeca, de sector die flink te lijden had onder de coronacrisis. Dankzij een provinciale subsidie kwam het kookboek tot stand. Afgelopen donderdag vond de boeklancering plaats bij Watermolen Bels in Mander.

Voor iedere thuiskok

Waar het geheim van de (chef)kok normaal gesproken niet wordt prijsgegeven, maken de koks in ‘Op de kök’n in Tubbergen’ een uitzondering. In dit 86 pagina’s tellende kookboek staan de recepten van hun lekkerste gerechten.

Om een idee te krijgen van het eindresultaat, bevat het boek naast de recepten en bereidingswijzen prachtige foto’s van de verschillende gerechten.  Iedere thuiskok, van beginnend tot ervaren, kan er mee aan de slag en eindigt ongetwijfeld met een bord vol smaak.

Nu in de winkel en in de restaurants

De kookboeken zijn  te koop voor € 10,00 per stuk. Met de aankoop wordt de horeca een warm hart toegedragen. Verkooppunten zijn: Drukkerij Twenteprint, De Secretaresse, De Buurvrouw & Ik en Tuttebel. Tevens zijn de boeken verkrijgbaar bij de twaalf deelnemende restaurants:

’t Oale Roadhoes (Tubbergen), Droste’s (Tubbergen), Troubadour (Tubbergen), De Kruidentuin (Geesteren), Ribhouse Texas (Geesteren), Watermolen Bels (Mander), De Liskoel (Vasse), Waaijer (Langeveen), De Molen (Fleringen), Fraans Marie (Albergen), ’t Elshuys (Albergen), Kampkuiper (Harbrinkhoek). 

Smaakvolle samenwerking

Door de Stadsbeweging Overijssel/ Provincie Overijssel is, op aanvraag van gemeente Tubbergen en centrummanager Claudia Timmers, een crisisarrangement beschikbaar gesteld, van waaruit het boek bekostigd is. De restaurants zijn in overleg met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Tubbergen, gevraagd om deel te nemen. De coördinatie was in handen van Claudia Timmers. Raymond Keemers van Drukkerij Twenteprint (opmaak en vormgeving), Renate Maathuis van Renate & Linda Fotografie (fotografie) en Bianca Lucas van Bianca Lucas Teksten (teksten) droegen zorg voor de uitvoering. Deze smaakvolle samenwerking leidde tot een uniek resultaat: het enige echte Tubbigse kookboek ‘Op de kök’n in Tubbergen’.


Uw reactie