Uitgaan & Cultuur

Volksfeesten Albergen trots op vette line-up inclusief Son Mieux

ALBERGEN - Je hoeft de radio maar aan te zetten, of ze komen voorbij: de knallende hits als ‘Multicolor’ en ‘This is the Moment’ van Son Mieux. Volksfeesten Albergen is ook maar wat trots dat deze headliner dit jaar naar de Witte Attractie komt. Pinkpop, Concert at Sea en de Zwarte Cross… dit jaar wordt Volksfeesten Albergen toegevoegd aan dit lijstje. Andere (internationale) coverbands van onder andere Abba, Queen en de Duitse band ‘Hofbräu Regiment’ maken de line-up compleet.

Wiesnfest 9.0

Het weekend zal net als elk jaar worden afgetrapt met het onmisbare ‘Wiesnfest’ op vrijdagavond 26 mei, wat alweer de negende editie is van dit Oktoberfest. De enige echte Duitse band ‘Hofbräu Regiment’ zal tijdens deze avond voor de muzikale klanken zorgen. Deze band heeft al vaker opgetreden tijdens het ‘Wiesnfest’ en is ook in Duitsland een zeer bekende naam bij de jaarlijkse Oktoberfesten. Onder andere in Stuttgart treden ze gedurende twee weken veel op in de verschillende grote feesttenten.

Son Mieux en Royal Beat

Op zaterdagavond 27 mei wacht een optreden van ‘Son Mieux’, aangevuld met een optreden van de coverband ‘Royal Beat’. Son Mieux is op dit moment een van de bekendste festivalbands en wist in de zomer van 2022 definitief door te breken met het nummer ‘Multicolor’. Daarnaast zal de band ‘Royal Beat’ op de zaterdagavond de tent op de kop zetten. Deze ultieme partyband met kneitervette medleys, weet als geen ander hoe ze Albergen met de voetjes van de vloer moeten krijgen.

Tribute Night

De zondagavond zal net als vorig jaar een avond worden met coverbands. Dat ABBA nog altijd heel populair is bleek wel tijdens de editie van 2022. Daarom zal ook dit jaar een coverband van ABBA optreden. De band ‘ABBA Gold’ zal hiervoor speciaal uit Engeland naar het Twentse Albergen komen. Ook zal de band ‘Queen Forever’ tijdens deze avond het podium betreden. De Britse rockband Queen is uiteraard zeer bekend en de populariteit blijkt onder meer uit het feit dat ‘Bohemian Rapsody’ vaak op nummer 1 staat in de top 2000.

Proost

Maandagavond zal, net als voorgaande jaren, worden afgesloten door de band ‘Proost’. Dat deze band een klik heeft met het publiek blijkt wel uit de optredens van afgelopen jaren. Dat het publiek tijdens het optreden van Proost uit zijn dak gaat is een understatement.

Kaartverkoop

Bijna alle ingrediënten voor dit spectaculaire weekend zijn aanwezig, maar alleen jij ontbreekt nog! Wil jij dit grote spektakel niet missen? De online kaartverkoop is al gestart, dus koop dan nu je early bird tickets via de website van de Volksfeesten Albergen, www.volksfeesten-albergen.nl.